Bijna 2019

Uncategorized Dec 27, 2017

Nee dit is geen foutje! Dit is een kromme (toch voor veel mensen een) waarheid. Maar is het ook jouw waarheid?

Lees even mee en oordeel zelf.

Het is nu bijna het einde van 2017, tijd om terug te blikken en vooruit te blikken. Iets wat we allemaal doen. De ene doet het bewust en de ander onbewust. De ene vindt het pure onzin terwijl de ander hier heel veel hoop uit put.

We laten immers het jaar 2017 achter ons met alle negatieve dingen en hopen dat 2018 maar een mooi jaar mag worden. Zelfs voor de mensen waarbij 2017 een geweldig jaar was, hoor je vaak terug denken aan de momenten dat 2017 toch niet zo mooi was. Dit is niet gelukt, dat heb ik niet bereikt of had ik maar dit of dat gedaan.

Eigenlijk kun je december van een jaar ook vergelijken met het najaar van jouw leven. Ook in het najaar van een mensen leven kijken mensen terug op het leven dat ze hebben geleefd, vraag je dan aan deze mensen om een balans op te maken dan hebben ze vaak spijt van dezelfde dingen. Spijt dat ze veel...

Continue Reading...

Wanneer pak jij jouw moment?

Uncategorized Dec 25, 2017

Wanneer pak jij jouw moment? Hoe weet je dat dit jouw moment is?

Voor veel mensen is dit niet gemakkelijk en de waarheid leert ons dat het vermoedelijk nooit heel makkelijk gaat worden. Je hebt immers geen glazen bol waarmee je in de toekomst kunt kijken om te zien of de keuze die je nu gaat maken wel de juiste keuze is.

Je kan er gelukkig wel steeds beter in worden. Net als met alles in het leven, hoe vaker je het doet, hoe beter je er in wordt. Oefening baart kunst zeggen we toch altijd?

Zo sprak ik een tijd geleden een vriend van mij die niet heel blij was met zijn leven. Eigenlijk was hij al een paar jaar alles behalve blij met zijn leven en er was ook helemaal niets veranderd en het zag er ook niet naar uit dat het de aankomende jaren nog zou gaan veranderen.

Laten we dit eens even terug lezen: Er is niets veranderd en er gaat ook iets veranderen de aankomende jaren.

Om te beginnen is dit pure onzin, er verandert elk moment van de dag iets, elke week is anders, elke maand is...

Continue Reading...

Stress bestaat niet?!

Uncategorized Dec 25, 2017
 
Continue Reading...

Bullet journal: Plan with me januari 2018!

Uncategorized Dec 16, 2017
 

Je planning opzetten via een bullet journal is simpel, snel en effectief en kan kan er zo voor zorgen dat je stresslevel daalt omdat je nu precies wanneer wat gedaan moet zijn, je weet wanneer je het druk krijgt en daar dus op kan anticiperen.

In deze video laat ik zien hoe dat je jouw bullet journal kan opzetten voor het begin van 2018.

Ik wens je heel veel plezier met de video

"plan with me januari 2018" bullet journal

Continue Reading...

Waarom voornemens niet werken!

Uncategorized Dec 08, 2017
 

We maken heel vaak voornemens.

Begin van het jaar, begin van de nieuwe maand en zelfs aan het begin van de nieuwe week of de dag.

Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. Het maken van voornemens zorgt ervoor dat je in beweging blijft en telkens op zoek gaat naar een verbetering van een onaangenaam stukje van/ in jouw leven.

Laten we eerlijk zijn, als jouw leven 100% perfect was, dan zou je geen voornemens maken. Behalve dan dat er niets zou veranderen. Dit ligt alleen niet in de aard van de mens. We willen namelijk elke keer meer, beter en (gelukkig) gezonder.

Dat zijn vaak de redenen dat we deze voornemens maken.

Alleen het is vaak ook iets dat ons niet lukt. We bereiken maar niet dat stukje dat we eigenlijk willen bereiken met als gevolg dat veel voornemens elk jaar weer terug komen op dat lijstje dat we zo mooi aan het einde van het jaar elke keer maken.

Waar bestaat jouw lijstje eigenlijk uit? Wat zou jij anders willen zien?

Ik zou zeggen, bekijk op je gemak de video en laat...

Continue Reading...

Healthy week challenge

Uncategorized Dec 03, 2017

Gratis Healthy week challenge!

Durf jij de uitdaging aan te gaan om alle aspecten van je body en mind te trainen in één week tijd om zo jouw mooiste leven te gaan leven?

We gaan in deze mooie week samenwerken aan jouw mooiste leven.

Een week waarin je zoveel tips, trucs en tools krijgt om elke dag van jouw leven een stap dichterbij jouw mooiste leven te zijn.

We gaan werken aan jouw mindset door middel van diverse opdrachten en natuurlijk mag ook het lichaam niet ontbreken. Het lichaam is namelijk het vervoermiddel van jouw mind.
Daarom gaan we ook kijken naar voeding en trainingen.

Tevens krijg je ook nog een super tool, waarmee je direct je eventuele stresslevel kan verminderen en tegelijk zorg dit er ook voor dat je veel meer dingen in je leve af krijgt.

Om daarna de week af te sluiten met een heerlijk rust moment dat direct zijn vruchten afgeeft.
Na deze week heb je genoeg tips, trucs en tools om veel onderdelen van je leven aan te pakken die samen zorgen voor een...

Continue Reading...

Bullet journal: Plan with me december!

Uncategorized Nov 28, 2017
 

Ja geloof het of niet, het is al weer bijna december. Bijna het einde van wederom een heel jaar vol met hollen en stilstaan. Rennen van deadline naar deadline en daarbij alle nodige stress. Stress is volksziekte nummer 1 geworden, dus het wordt hoog tijd dat we daar in 2018 mee aan de slag gaan om deze ziekte het hoofd te bieden.

Planning maken is daarbij de meest simpele en vaak ook meest effectieve oplossing. Sinds ik serieus mijn planning maak, bijhoud en review, is mijn stress level enorm gedaald en toch krijg ik nu meer dingen af dan daar voor.

Ik geef je hier een voorbeeld van hoe ik mijn december maand voor 2017 in plan. Ik gebruik daarvoor een stukje van het Bullet journal stysteem, maar ook zeker getting things done (GTD). Deze twee methode gecombineerd zijn voor mij ontzettend kracht gebleken.

Wil je dus weten hoe je je bullet journal kan inzetten om goed in te plannen voor de maand december. De laatste maand in 2017 bekijk dan de video. 

Het indelen van een bullet...

Continue Reading...

Pindakaas asian style

recept Nov 17, 2017

Een heerlijke variant op de al oude bekende boterham met pindakaas is de Aziatische stijl.

Door een twist te geven aan deze boterham, krijg je ineens ook nog eens extra groenten binnen en verander je de smaak enorm. Het is net Gado Gado wordt wel een gezegd.

Het kost je maximaal 2 minuten om te maken en geeft net wat meer dan het standaard gerecht.

Je hebt nodig:

 • 2 volkoren boterhammen;
 • pindakaas;
 • sambal naar keuze;
 • komkommer.

Je smeert de boterhammen in met pindakaas en op de pindakaas doe je een laagje sambal. Hoe dik de sambal en welke sambal je pakt, dat mag je zelf weten uiteraard. Ik geef de voorkeur aan de "hotter than Hell" van Chilli Pepper Pete, maar deze is serieus niet voor beginners ;). Daar leg je een paar plakjes komkommer op wat gelijk de intensiteit van de sambal naar verminderd. Daarna is het alleen nog maar op eten.

Laat eens weten als je deze hebt gemaakt en of dit een nieuw item is op jouw gezonde voedingsschema.

Nog even de voedingswaarden*:

 • Energie:...
Continue Reading...

Jouw leven runnen vanuit je Bullet Journal

bullet journal mindset Oct 22, 2017
 

Hoe krijg je nu jouw leven mooi geregeld? Doe je dit digitaal of doe je dit nog lekker op papier? In mijn ervaring als coach heb ik een aantal systemen bij elkaar gezet, waaronder bullet journal en GTD die samen een geweldig instrument vormen om jouw leven helemaal te plannen en te structureren.

Of je nu een student, huisvader/ moeder of een carrière tijger bent. Dit is de tool om overzicht en inzicht te krijgen in wat je doet en wat je moet doen. Hoe jij je leven ervaart, zodat je de positieve dingen kan versterken en de negatieve kan gaan aanzien komen.

Dit is dus niet alleen maar een agenda of een to-do list. Nee dit is als in één. Van to-do list en agenda tot dagboek en een wedstrijd om jezelf te verslaan op weg naar jouw doelen.

Doelen als:

 • afvallen,
 • aankomen.
 • beter in je vel komen te zitten
 • projecten op tijd afhebben
 • overzicht brengen in hoe jij je voelt op bepaalde dagen/ momenten
 • fitter worden
 • gezonder eten
 • meer privetijd
 • Deadlines halen.

Dit alles is...

Continue Reading...

Gelukskaart

gelukskaart Oct 22, 2017
 

Vaak weten we niet meer wat ons gelukkig maakt. Vaak zien we eerder de minder leuke dingen in het leven. Met deze kaart kun je heel snel inzicht krijgen in de mooie dingen van het leven Hou deze kaart eens een dag bij en ervaar eens hoe mooi het leven kan zijn.

Continue Reading...
1 2