Wanneer pak jij jouw moment?

Wanneer pak jij jouw moment? Hoe weet je dat dit jouw moment is?

Voor veel mensen is dit niet gemakkelijk en de waarheid leert ons dat het vermoedelijk nooit heel makkelijk gaat worden. Je hebt immers geen glazen bol waarmee je in de toekomst kunt kijken om te zien of de keuze die je nu gaat maken wel de juiste keuze is.

Je kan er gelukkig wel steeds beter in worden. Net als met alles in het leven, hoe vaker je het doet, hoe beter je er in wordt. Oefening baart kunst zeggen we toch altijd?

Zo sprak ik een tijd geleden een vriend van mij die niet heel blij was met zijn leven. Eigenlijk was hij al een paar jaar alles behalve blij met zijn leven en er was ook helemaal niets veranderd en het zag er ook niet naar uit dat het de aankomende jaren nog zou gaan veranderen.

Laten we dit eens even terug lezen: Er is niets veranderd en er gaat ook iets veranderen de aankomende jaren.

Om te beginnen is dit pure onzin, er verandert elk moment van de dag iets, elke week is anders, elke maand is anders en elk seizoen is anders. Dit is wat ik verandering noem. Dingen die gebeuren en anders zijn dan de momenten ervoor en waar je weinig tot geen invloed op kan uitoefenen.

Wat hij dus eigenlijk probeerde te zeggen is dat zijn leven niet leuk is en dat er geen progressie in zet. Het is dus belangrijk om verandering te definiëren als progressie. Hoe meer jij voor jezelf duidelijk hebt wat je exact wilt, hoe groter de kans is dat je het ook gaat krijgen.

Verandering kan namelijk ook achteruitgang betekenen en dat is wel het laatste dat je wilt.

Dus streven naar progressie is de eerste stap die je gaat nemen. stop met verandering en streef naar progressie.

En om nu jezelf op zo'n manier te programmeren (conditioneren) dat je gaat regeren op mogelijkheden die zich voordoen in jouw leven is het belangrijk om heel gedetailleerd op te schrijven wat jij wilt uit het leven. 

Hoe helderder je dit voor jezelf op papier hebt, hoe groter de kans van slagen. Jouw brein wordt immers aangetrokken tot dat waar het van jou naar opzoek moet gaan.

Dus schrijf een op wat je echt wilt. Dit is jouw kans!

Daarom bied ik je nog een geweldige kans om deel te nemen aa de healthy week challenge, waarmee je nog gerichter aan de slag gaat met deze manier van het programmeren van jouw brein.

Je kan je gratis inschrijven via deze link 

 

groetjes

Joost